HILVERSUM - Zanger Guus Meeuwis is dit jaar de presentator van Top 2000 In Concert. Dit muzikale feest dat hoort bij de populaire muzieklijst van Radio 2 vindt op 10 december plaats in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Dit maakte de radiozender maandag op een bijeenkomst bekend. De feestelijkheden worden gefilmd en door de NPS in nieuwjaarsnacht uitgezonden op Nederland 3.

Artiesten als Jamie Cullum, Jeroen van der Boom, Rowwen Hèze, Spandau Ballet en Björn Again beklimmen het podium van de Amsterdamse muziekzaal.

Het feest is een van de vele activiteiten die Radio 2 ontplooit om de uitzending van de lange lijst luister bij te zetten. Belangstellenden kunnen nog tot 4 december stemmen.

In de nacht daarvoor zendt Radio 2 de Nacht van de Zwevende Kiezer uit, waarin twijfelende stemmers worden geholpen met muzikale tips waarmee ze hun stemlijstje kunnen vervolmaken.

Marathon

Op eerste kerstdag begint om 12.00 uur de 156 uur durende marathon van tweeduizend muzikale favorieten van de luisteraars. Het is de elfde editie van de hitlijst. Dit jaar kunnen de luisteraars in vergelijking met eerdere jaren op meer nummers stemmen: ze mogen op vijftien songs uit de vernieuwde keuzelijst stemmen en vijf vrije keuzes aandragen.

Het presentatieteam van de dit jaar twaalf uur langer durende uitzending bestaat uit Bert Haandrikman, Hans Schiffers, Jan Willem Roodbeen, Sander de Heer, Stefan Stasse en dit jaar voor het eerst: Cobus Bosscha, Marc Adriani en Rob Stenders.

Biografieën

De radioshow wordt nog meer dan anders ook in beeld gebracht. De hele marathonuitzending kan het publiek meekijken in de studio en tegelijk filmpjes, foto's en biografieën van de gedraaide artiesten zien, sms'jes sturen en lezen en ondertussen het belangrijkste nieuws volgen.

Deze zogenoemde Visual Radio-beelden worden uitgezonden via de Top 2000-site op www.radio2.nl, Cultura en op Nederland 3 in de uren dat daar geen programmering is.

Van tweede kerstdag tot en met oudejaarsavond loodsen presentator Matthijs van Nieuwkerk en popmuziekkenner Leo Blokhuis elke avond in Top 2000 a Gogo bij de NPS op Nederland 3 de kijkers door de Top 2000.