AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week No Guts, No Glory van Krause.

De Nederlandse elektromuzikante Krause (Susanne Clermonts) bracht onlangs haar debuutalbum No Guts, No Glory uit, waarvan de gelijknamige single afkomstig is.

Krause, die een opleiding studiotechnologie aan de Popacademie volgde, werd voor dat nummer geïnspireerd door het album Junior van het Noorse elektroduo Röyksopp.

“Ik reed 's avonds terug van een optreden en had die cd aan staan. De maan scheen over het zwarte landschap en ik werd helemaal gegrepen door de sound van die plaat”, legt ze uit. “Op dat moment voelde ik dat er iets in mijn hoofd ontstond: de track No Guts, No Glory.”

De rest van het nummer ontwikkelde zich in de studio waar ze samenwerkte met de Nederlands drum 'n bass-formatie Noisia.

“Het mooie van die samenwerking was dat ze precies wisten waar ik naartoe wilde: zo'n spacy sfeer met allerlei gekke geluidjes. Zo ontstonden de bliepjes in de intro en het hamsterstemmetje als refrein. Al die elementen versterkten de sfeer waar ik naar op zoek was.”

Motto

De titel van het nummer is een motto dat Krause altijd probeert uit te dragen. “Ik weet dat dingen je niet aan komen waaien en dat je hard moet werken om je dromen te realiseren.”

Maar de term 'no guts, no glory' heeft in de single een andere betekenis: “Het gaat erover dat het één niet kan bestaan zonder het andere. Die tegenstelling zing ik door heel het nummer heen.”