AMSTERDAM - Vrijdagavond streek de 25e editie van The Night of The Proms na België neer in Nederland. Het evenement bracht dit jaar een wereldprimeur, de Zweedse groep Roxette schitterde voor het eerst sinds zeven jaar weer op het podium.

Samen met onder andere Toots Thielemans, Sharon den Adel en Fine Fleur trok het duo een bomvol Gelredome in Arnhem.

Roxette, dat bestaat uit Marie Fredriksson en Per Gessle, verdween uit de schijnwerpers nadat bij zangeres Fredriksson een hersentumor werd verwijderd.

The Look

Vrijdag klonken de nummers als 'The Look', 'Joyride' en It Must Have Been Love' weer als vanouds. Met een daverend applaus en een staande ovatie na afloop liet het publiek hun blijdschap over de comeback blijken.

De 87-jarige Belg Toots Thielemans wist het publiek met zijn mondharmonica in verroering te brengen met onder meer de bekende tune van de populaire televisieserie Baantjer en het aanstekelijke deuntje van 'Turks fruit'.

Acte de présence

Thielemans werkte samen met grote muzikanten als Ella Fitzgerald, Billy Joel en Paul Simon. Andere artiesten die acte de présence gaven waren OMD, Peter & Zoltan Karona, John Miles en Il Novecento.

Zaterdag doen de artiesten het nog een keer over in Arnhem. Woensdag verhuist het spektakel naar het Rotterdamse Ahoy, waar nog vijf concerten plaatsvinden.