AMSTERDAM - Concertorganisator Mojo Concerts heeft ongeveer 400 kaarten van het Rammstein concert op 6 december in het GelreDome in Arnhem geannuleerd.

Deze kaarten waren opgekocht door tickethandelaren met als doel om ze met winst door te verkopen.

Het gaat om kaarten van 4Alltickets / Tickets4events.nl, 24hourtickets.nl, AAtickets.nl, aconcerts.nl, Easytickets.eu, Ticketexpress.nl, Pepetickets.nl, Rang1tickets.nl, Ticketforsale / Tickets2buy.nl, Tickets4u.nl. De kaartnummers staan vermeld op www.ticketsenconcertkaarten.nl.

Mojo Concerts adviseert cliënten van deze bedrijven contact te zoeken met de tussenhandelaren en het geld terug te eisen aangezien de gekochte kaarten géén toegang geven tot het concert van Rammstein.

''Ga er als consument niet van uit dat de getoonde advertenties op zoekmachines als Google ook officiële voorverkoopadressen zijn'', aldus een woordvoerster van Mojo.

Schaarste

Mojo Concerts verzet zich al jaren tegen het structureel doorverkopen van haar tickets. Dit omdat tickethandelaren bewust schaarste creëren door kaarten stelselmatig op te kopen en vervolgens consumenten teveel laten betalen.

Eerder dit jaar maakte het bedrijf honderden tickets voor Lowlands en het concert van Pearl Jam in Ahoy ongeldig. Vorig jaar gebeurde hetzelfde met een concert van Il Divo.

Wetsvoorstel

Inmiddels is er een wetsvoorstel tegen doorverkoop gemaakt door Arda Gerkens van de SP dat deze winter behandeld wordt in de Tweede Kamer.

Concertbezoekers worden aangeraden om alleen via legale voorverkoopadressen hun kaarten te kopen.