AMSTERDAM - Eva Simons krijgt langzamerhand voet aan wal in de Amerikaanse muziekscene. De zangeres verschijnt op het nieuwe album van Chris Brown.

"Eva is te horen op het nummer 'Pass out', track nummer negen op 'Graffiti'", bevestigt haar management. Helaas voor Eva, ze heeft Chris niet ontmoet.

"Ze heeft haar zangpartijen thuis ingezongen en daarna digitaal opgestuurd." Volgens de zegsman kan de hele wereld er binnenkort van genieten. Het album van Brown komt wereldwijd uit op 8 december.

Single

Met de credits op Chris' album heeft Eva een belangrijke stap gezet naar muzikaal succes in de Verenigde Staten. Haar single 'Silly boy', die in verschillende Europese landen al een kleine hit werd, moet begin volgend jaar de Amerikaanse Billboard-lijst bestormen.

Simons maakte begin dit jaar al furore met haar 'Silly Boy'. Meer dan zeven miljoen mensen beluisterden het plaatje op YouTube. Internetbezoekers dachten dat het om een samenwerking tussen de supersterren Rihanna en Lady Gaga ging, maar stiekem zat de Nederlandse zangeres erachter.

Dankzij de vele positieve reacties kon Simons een internationaal platencontract tekenen bij Walboomers. In Nederland is Eva vooral bekend van de popgroep Raffish, waarmee ze in 2004 het RTL-programma Popstars The Rivals verloor.