DEN HAAG - Spike, Bas en Jamie hebben de 27-jarige Marcel uit Arnhem gekozen als nieuwe frontman voor hun band Di-rect.

In het BNN-programma Wie is Di-rect? gingen de rockers de afgelopen weken op zoek naar een nieuwe zanger. In de finale, die zondagavond live vanuit het Haagse poppodium Paard van Troje werd uitgezonden, nam Marcel het op tegen de andere finalist, Sven.

Na overleg tussen de bandleden, geestelijk vader 'papa' Dick en manager Edwin Jansen viel de keus uiteindelijk op Marcel. In april verliet zanger en gitarist Tim Akkerman na tien jaar de succesvolle Haagse rockband.

Zoektocht

De overige drie muzikanten hadden nog geen zin om te stoppen en gingen op zoek naar een nieuwe frontman. Jongerenomroep BNN bood aan de mannen te helpen bij hun zoektocht. Honderden enthousiaste rockers meldden zich aan en met acht uiteindelijke kanshebbers startte het programma Wie is Di-rect?

Negen weken lang zag de tv-kijker hoe de bandleden de potentiële collega's leerden kennen en stuk voor stuk afwezen.

Rockopera

De mannen van Di-rect leerden Marcel Veenendaal in 2008 kennen tijdens de rockopera Tommy, waar de Arnhemmer een rol in had. Eerder was hij te zien in de musicals Hair, The Wiz en Jesus Christ Superstar. In 2004 deed Marcel mee aan het AVRO-talentenprogramma Sterrenjacht, waar hij tweede werd.

De muzikanten van de Haagse band kozen zondagavond voor Marcel omdat hij ''helemaal past in de richting die we met Di-rect in de toekomst op willen''.

Marcel komt in een gespreid bedje terecht. Er staan al talloze optredens geboekt, er liggen plannen voor een nieuwe cd en de band gaat in Spanje op tournee.

Nieuwe zanger Di-rect