BERLIJN - De Amerikaanse zangeres Beyoncé heeft donderdagavond tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (EMA's) in Berlijn drie prijzen in de wacht gesleept.

Ze is daarmee dit jaar de grote winnaar van de felbegeerde muziekprijzen. Dat maakte muziekzender MTV donderdag bekend.

De voormalig Destiny's Child-zangeres was in vier categoriën genomineerd. De kijkers van MTV kenden haar de prijzen toe voor beste zangeres, beste nummmer (Halo) en beste video (Single Ladies).

De EMA voor beste live act ging aan haar neus voorbij; het publiek gaf de voorkeur aan de Ierse band U2.

Eminem

Rapper Eminem ging naar huis met de award voor beste zanger. De man van Beyoncé, rapper Jay-Z, ging aan de haal met de prijs voor beste urban act. In de categorie beste nieuwkomer ging de publiekprijs naar Lady Gaga en Green Day werd verkozen tot beste rock act.

De Duitse groep Tokio Hotel kreeg tijdens het spectaculaire evenement in de O2 World in Berlijn de prijs voor beste groep overhandigd. Rockband Placebo nam de EMA voor beste alternatieve act in ontvangst en de Turkse rap/rockers van MaNga werden uitgeroepen tot beste Europese act.

Linkin Park

De nieuwe prijs voor beste 'world stage' optreden ging naar de rockers van Linkin Park. De Britse zangeres Pixie Lott werd uitgeroepen tot de eerste MTV Push artiest.

Van tevoren maakten zangeres Lady Gaga en rockgroep Kings of Leon de meeste kans op een prijs; beiden waren in vijf categorieën genomineerd.

Katy Perry

De uitreiking van de EMA's werd live uitgezonden door MTV. Zangeres Katy Perry was voor de tweede keer gastvrouw van het evenement.

Onder anderen Jay-Z, Foo Fighters, Beyoncé, Green Day en Tokio Hotel traden op. U2 gaf in het kader van de EMA's een gratis optreden bij de Brandenburgse Poort in de Duitse hoofdstad, dat op grote schermen in de O2 World te volgen was.

MTV Europe Music Awards