AMSTERDAM - De boyband Westlife heeft alle geplande optredens afgelast. Dit in verband met de plotselinge dood van de vader van zanger Nicky Byrne. 

Westlife zou een regionale tour langs verschillende Britse radiostations maken, maar dat kan door 'onvoorziene omstandigheden niet doorgaan', meldt de website van de popgroep. Geschrokken fans laten inmiddels vele condoleances achter op de site.

Nicky Byrne senior overleed dinsdag door nog onduidelijke oorzaak. Hij is 60 jaar geworden.

Steun

Een woordvoerder van de boyband bevestigde het tragische bericht aan de Britse krant Daily Mail. Volgens hem zijn de andere jongens van de groep geschokt en is het voor hen nu het belangrijkst om Nicky te steunen.

Vader Byrne was een bekend Iers musicus en zanger. Hij inspireerde zijn zoon al vroeg om in de muziek te gaan. Nicky probeerde het echter eerst als keeper bij Leeds United. Toen dat niets werd, startte Nicky junior zijn muziekcarrière.

Nummer 1-hits

Westlife ontstond in 1998 en bestaat naast Byrne uit Mark Feehily, Shane Filan en Kian Egan. Brian McFadden stapte in 2004 op. De band scoorde veertien nummer 1-hits in Groot-Brittannië en verkocht wereldwijd meer dan veertig miljoen platen.

In Nederland scoorde de groep zijn grootste hits met 'Uptown girl' en 'My love'.