LONDEN - Ian Brown, de voormalige zanger van de band the Stone Roses, is gearresteerd in Londen. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn Mexicaanse vrouw, model en actrice Fabiola Quiroz.

De politie zegt op maandagochtend te zijn gebeld over een incident in een woning in West Kensington, waarvan Britse media beweren dat dit het huis betreft van Brown en Quiroz. Buren hadden de politie gewaarschuwd.

''Bij aankomst beschuldigde een 37-jarige vrouw haar man van huiselijk geweld, waarna we een 46-jarige man op het adres hebben gearresteerd'', luidt de officiële verklaring van de politie.

De verdachte is naar een politiebureau in het westen van Londen gebracht. Hij is op borgtocht vrijgelaten om nader onderzoek af te wachten.

Fools Gold

The Stone Roses was een vooraanstaande Britse rockband in de jaren '80 en '90. Hun grootste hit was Fools Gold. Brown leidde de band twaalf jaar lang, totdat de bandleden in 1996 uit elkaar gingen.

Brown ging daarna solo verder. Het koppel trouwde in 1999 en heeft een zoon, Emilio (9). Brown antwoordde ooit op de vraag of zijn band de nieuwe Rolling Stones werd: ''The Rolling wie?''