AMSTERDAM - De Nederlandse zangeres Esmée Denters is niet meer in de race voor een MTV Music Award voor beste Europese act.

Dat bleek maandag uit de definitieve nominatie voor de prijs, die donderdag wordt uitgereikt in Berlijn.

Denters was eerder uitgeroepen tot beste Nederlandse act en zodoende in de running voor een nominatie voor beste Europese act.

De afgelopen weken konden MTV-kijkers stemmen op hun favoriete nationale artiest. De vijf muzikanten met de meeste stemmen dingen mee naar de award.

Publiek

Het publiek mag nu uitmaken wie van die vijf regionale muzikanten donderdag tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (EMA's) naar huis gaat met de prijs voor beste Europese act.

De genomineerden zijn de Finse rockband Deep Insight, de Russische popartiest Dima Bilan, de Poolse zanger Doda, de Italiaanse rockers van Lost en de Turkse rap/rockband MaNga.

Timberlake

Vorige week riep de Amerikaanse ster Justin Timberlake via Twitter op te stemmen op de 21-jarige zangeres uit Westervoort.

Denters staat onder contract bij het platenlabel van Timberlake, die haar ontdekte door een aantal filmpjes op videosite YouTube.

Foo Fighters

De EMA's worden donderdag tijdens een evenement in de O2 World in Berlijn uitgereikt. Katy Perry is gastvrouw.

Onder meer Foo Fighters, Green Day, Jay-Z en Tokio Hotel treden op. Het spektakel wordt live uitgezonden door de muziekzender.