AMSTERDAM - De overleden zanger Stephen Gately is op twee nummers van het aankomende album van Boyzone te horen. Dat vertelden de Boyzone-leden in een interview met Sky News. De groep gaf voor het eerst een interview na de dood van hun collega.

Wanneer het album verschijnt, is nog onbekend. Gately had volgens bandlid Ronan Keating veel zin in de tijd die komen ging.

"Hij stuurde me nog een sms'je op de avond voor hij overleed. Dat hij niet kon wachten om weer te beginnen", vertelt Keating. "Ik had Stephen nog nooit zo blij en gezond gezien, dat maakt zijn dood nog moeilijker."

IJskoud

De vier overgebleven bandleden vertelden ook over hun wake in de kapel bij de overleden Gately. "We hadden het ijskoud, dus we vroegen de priester om hulp", vertelt bandlid Duffy.

"Hij stelde voor om op het altaar te gaan liggen, omdat dat bedekt is met tapijt. Dat was de eerste keer dat we bang waren om een podium te beklimmen."

Stephen Gately stierf drie weken geleden op 33-jarige leeftijd in zijn vakantieverblijf op Mallorca na een avondje stappen. Een vriend vond hem de dag erna. Uit de eerste autopsierapporten bleek dat de zanger overleed aan longoedeem, waardoor vocht in zijn longen kwam.