AMSTERDAM - In de kelder van Paradiso schuift een enthousiaste Michael Webster aan tafel. De band is al een tijdje op tour in Europa en behoorlijk kapot, al laat hij dat tijdens het interview niet merken.

Nu.nl sprak met Webster over looks, doorbreken en meer.

De korte tour van Baddies begint haar tol te eisen. Twee bandleden liggen ziek in de bus en de andere twee zijn ook niet helemaal fit meer. Toch schittert Webster vandaag in zijn enthousiasme en barst hij meermalen in een bulderend gelach uit.

De band speelde eerder dit jaar op Pukkelpop, Roskilde en De Affaire en gaat nu voor het clubcircuit. "Festivals spelen is te gek, we speelden soms op ontzettend grote podia waardoor ik de hele show door kon rondstuiteren."

Enthousiasme

Webster is namelijk een podiumbeest. "Zodra er genoeg mensen in de zaal staan eindig ik als crowdsurfer, haha. Ik hou er wel van om bijvoorbeeld midden in het publiek te gaan spelen. Dat maakt zo'n show bijzonder."

"De mensen die op onze shows afkomen zijn vaak echte fans, die wil je toch het gevoel geven dat ze iets speciaals te zien krijgen? Wat dat betreft hebben ze aan mij een goede. Ik geneer me niet en haal gewoon de raarste moves uit."

Populariteit

Dat lijkt toch wel een beetje te helpen aangezien Baddies langzamerhand aan populairiteit wint. Toch blijft Webster relativeren. "Ken je Biffy Clyro? Die brachten vijf platen uit voordat ze een keer doorbraken. We hebben nog even te gaan dus."

De charismatische zanger wordt behoorlijk in verlegenheid gebracht als het om doorbreken gaat en gooit het snel over een andere boeg. "We worden niet altijd even serieus genomen omdat we dezelfde kleding dragen op het podium. Onzin toch?"

"We geven gewoon veel om kleding en als iemand het waagt om in een stel vodden het podium op te stappen schop ik hem weg, haha. Het heeft verder niets te betekenen, maar men denkt al snel dat we pretentieus zijn. Dat is niet zo."

Do The Job

Dat dat niet het geval is blijkt ook wel uit de plaat. Vlotte indierock zonder poespas. "Die plaat namen we op in een grote en ontzettend dure studio. Normaal zitten bands daar wel een tijdje, maar wij waren binnen een week klaar."

"Dat kwam niet zo zeer omdat we haast hadden. We hadden gewoon geen geld meer, haha. Daar komt de titel Do The Job ook wel een beetje vandaan. Gewoon doen waar je voor komt en klaar. Dat hoor je ook wel terug in ons geluid."

Vergelijkingen

Op plaat doet Baddies onder meer aan The Hives, The Rakes en meer denken. Toch ontstaat er als geheel wel een behoorlijk eigen geluid. "Dat zeg ik tegen mensen die maar doorgaan met die eindeloze vergelijkingen: luister gewoon eens naar de cd als geheel!"

"Als je nummers steeds afzonderlijk van elkaar gaat analyseren kom je altijd wel op een paar invloeden uit. Zoveel noten zijn er nou ook weer niet. Als kinderen luisterden Jim (zijn tweelingbroer en drummer in de band) en ik vooral naar The Clash. Dat hoor je ook terug."