AMSTERDAM - Lil Wayne heeft zich de woede van een man op zijn hals gehaald. Thomas Marasciullo diende een klacht in tegen de rapper en zijn platenmaatschappij voor het onterecht gebruiken van zijn stem.

De stem van de man is terug te horen in verschillende nummers van het album 'Like father, like son'. De aanklager nam verschillende zinnen op in 'Italiaanse stijl' in de studio's van Cash Money Records.

De zinnen zijn volgens Marasciullo zonder toestemming in vier nummers terug te horen op een album dat Lil Wayne in 2006 opnam met rapper Birdman. Op een soloalbum van Birdman werden zijn opgenomen teksten vijf keer illegaal verwerkt.

Marasciullo's zoon raakte ook betrokken in de zaak tegen de platenmaatschappij, die rapper Birdman samen met zijn broer oprichtte. Hij werkte als opnametechnicus voor het bedrijf. Nadat zijn vader geld eiste van de organisatie, werd zijn zoon ontslagen.

Andere rechtszaken

Lil Wayne is nog verwikkeld in twee andere rechtszaken. De artiest werd in 2008 in de kraag gevat vanwege een flinke hoeveelheid drugs en een wapen in zijn tourbus. De rapper ontkende schuldig te zijn.

Wel gaf hij in een andere zaak toe een wapen in zijn bezit te hebben. In maart 2010 kan Lil Wayne een uitspraak verwachten. Wanneer de rechter zich buigt over de copyrightkwestie is nog niet bekend.