AMSTERDAM - De Haagse rockband Kane levert de soundtrack voor de film 'Komt een vrouw bij de dokter'. Dat maakte distributeur Benelux Film Distributors dinsdag bekend.

'Komt een vrouw bij de dokter' is de verfilming van het populaire boek van schrijver Kluun. Reinout Oerlemans maakt met de film, die vanaf 26 november in de bioscoop te zien is, zijn regiedebuut.

De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver.

Oerlemans koos het nummer Love Over Healing als soundtrack voor zijn film. Het nummer staat op het nieuwe album van Kane dat op 27 november uitkomt.

Rauw

Reinout Oerlemans: ''De film is een rauwe, authentieke vertelling van een grootse liefde die frontaal geraakt wordt door kanker. Het leven van Dinand kent zijn eigen geschiedenis. Mede daarom heb ik er veel respect voor dat hij zijn song juist aan deze film wil verbinden. Het nummer raakt de kern van de film.''

''Soms is het gewoon 'meant to be'. Een intense song over liefde boven pijn. Vergeven boven helen. De film samengevat in een liedje. En omgekeerd. Zo moet het zijn met een titeltrack'', aldus Kane-zanger Dinand Woesthoff.