AMSTERDAM - Frans Bauer kruipt niet in de glitterpakjes van de Toppers. Dat liet hij maandag weten tijdens de presentatie van zijn nieuwe album.

Eerder speculeerde voormalig Topper Gerard Joling dat Frans Bauer best wel eens de vervanger van Gordon zou kunnen worden.

Bauer ziet de vacature echter niet zitten. Hij denkt dat mensen hem niet zien als Topper. De zanger vindt dat Gordon, Gerard en René maar weer eens 'een kopje koffie met elkaar moeten drinken'. Die kans lijkt, gezien de ruzie tussen 'Goor en Geer', niet erg groot.

Bauer onthulde nog een nieuwtje tijdens de presentatie van zijn nieuwe album 'Voor elke dag'. De volkszanger heeft het 'Sterrenfonds' opgericht, een stichting die hulpbehoevende kinderen steunt.

Villa Pardoes

Om zich volledig op zijn nieuwe fonds te kunnen richten stopt Bauer met het ambassadeurschap voor Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen.

De Toppers begonnen in 2005 met Gerard Joling, Gordon en René Froger. Na onenigheid tussen Joling en Gordon, hield Joling het voor gezien.

Jeroen van der Boom vulde zijn plek op. Na vier jaar stopte ook Gordon ermee. Wie zijn plaats moet opvullen houdt de gemoederen al wekenlang bezig.