NEW YORK - Michael Jacksons nieuwe single This Is It werd niet alleen door hemzelf geschreven. De Canadese componist Paul Anka (68) werkte ook aan het nummer mee, maar hij werd onterecht niet vermeld.

Dat heeft een van de beheerders van Jacksons muzikale erfenis inmiddels toegegeven, meldde showbizzsite TMZ maandag.

Anka en Jackson schreven het lied in 1983, beweerde Anka maandag in een interview met de krant The New York Times. Het nummer was bedoeld als een duet voor Anka's eigen album Walk a Fine Line, maar doordat Jackson de opnames meenam kwam het daar niet van.

Anka kreeg uiteindelijk de tapes wel terug, maar Jackson hield één take achter. Rond die ene opname met alleen piano en zang is volgens Anka nu het arrangement gemaakt van This Is It.

Geen toestemming

Toen Anka het nummer maandag hoorde, viel hij van zijn stoel van verbazing. Hem was geen toestemming gevraagd om het nummer uit te brengen. Ook stond alleen Michael Jackson als schrijver vermeld. Anka dreigde daarop naar de rechter te stappen.

Een beheerder van Jacksons erfenis heeft inmiddels excuses aangeboden en werkt aan een schikking met de verbolgen liedjeschrijver. Anka heeft gezegd dat hij 50 procent van de opbrengsten krijgt.

Paul Anka wil geen halszaak van de blunder maken. ''Het is geen probleem als het een eerlijke fout is. Die dingen gebeuren.''

Safire

Het nummer is overigens al een keer eerder uitgebracht onder de titel I Never Heard. In 1991 werd het gezongen door de Puertoricaanse R&B-zangeres Safire. Paul Anka en Michael Jackson deelden toen wel de schrijverseer.