MALLORCA - Voormalig Boyzone-zanger Stephen Gately (33) is zaterdag plotseling overleden op Mallorca. Dat meldt de website van de band.

Een vriend van de zanger zou verklaard hebben dat Gately na het uitgaan in slaap was gevallen en niet meer wakker werd.

Er zijn geen verdachte omstandigheden rond de dood van zanger. Dat meldde de Spaanse politie zondag, aldus de Britse omroep BBC. De doodsoorzaak is echter nog niet bekend.

Gately was samen met Ronan Keating leadzanger bij de in de jaren negentig razend populaire jongensgroep Boyzone. De band scoorde zes nummer één hits in Groot-Brittanië.

Kapot

De vier overgebleven groepsleden verklaarden ''helemaal kapot te zijn'' van de dood van Gately. Alle bandleden zijn richting Malorca vertrokken.

In 1999 kwam Gately er voor uit dat hij homo is in een interview met dagblad The Sun. Hij werd hiertoe min of meer gedwongen toen een kennis dreigde zijn geheim naar buiten te brengen.

De zanger had destijds een relatie met de Nederlander Eloy de Jong van de jongensband Caught in the act.

Musicalster

Toen Boyzone in 2000 uit elkaar ging was Gately de eerste die een solocarrièrre begon. Hij bracht een album uit getiteld New Beginning. Later maakte hij furore als musicalster. Hij speelde onder meer in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en The Wizard of Oz.

In 2008 kwam Boyzone nog een keer samen in de oude bezetting voor een reünietour.