AMSTERDAM - Het concert dat de Griekse zanger Demis Roussos op vrijdag 16 oktober in Nederland zou geven, gaat niet door.

Wegens ziekte kan de organisator van de show niet aan zijn verplichtingen voldoen, aldus platenmaatschappij BR Music donderdag.

De platenmaatschappij ontving donderdagochtend een mail van organisator MG Events, met de mededeling dat de verplichtingen rond het organiseren van het concert niet konden worden nagekomen.

Tickets

Eerder deze week bleek al dat het bedrijf geen tickets had geregeld om de zanger naar Nederland te laten vliegen, aldus Bert van Breda van BR Music.

De Griek zou in de aanloop naar zijn concert in verschillende Nederlandse tv-programma's verschijnen, maar dat gaat nu niet door, aldus Van Breda. Op zijn website meldt MG Events 'om organisatorische redenen' het concert te annuleren.

Band

Oorspronkelijk zou Roussos op 16 oktober in Antwerpen en op 18 oktober in Arnhem optreden met begeleidingsband Pur Sang. De band bleek echter niet in zijn geheel beschikbaar op de 18e en het concert in Antwerpen werd vervangen door een show in de Rijnhal in Arnhem.

Het zou voor het eerst sinds 1998 zijn dat de ster uit de jaren zeventig en tachtig op Nederlandse bodem optrad. Volgens Van Breda waren inmiddels ruim 800 kaarten voor de show verkocht. Kaarten kostten tussen de 44,50 en 56,50 euro per persoon.

Geld

Fans kunnen hun geld via de organisatie terug krijgen, zo staat op de website van MG Events. Het bedrijf was donderdagavond niet bereikbaar voor commentaar.

BR Music probeert Roussos aan het begin van volgend jaar naar Nederland te halen voor een concert.