AMSTERDAM - Lisa, de winnares van X Factor 2009, brengt op 27 november haar debuutalbum uit. De plaat luistert naar de titel Smoke.

Dat heeft platenmaatschappij Sony bekend gemaakt.

Lisa, die ten tijde van het televisieprogramma bekend stond met alleen haar voornaam, zal voortaan weer door het leven gaan als Lisa Lois. Deze naam gebruikte ze vóór de opnamen van het populaire televisie programma ook.

De eerste single van het album zal eind oktober uitkomen als digitale single en op 13 november als cd single.

Londen

Sinds twee weken zit de 22-jarige zangeres in een Londense studio om haar album op te nemen. Ze krijgt daarbij hulp van verschillende songschrijvers. Zo hebben o.a. Toby Gad (Beyoncé, Shakira, Fergie), Pixie Lott (‘Mama Do') en Phil Thornalley (‘Torn’ Natalie Imbruglia, Bryan Adams) tracks voor het album geschreven.

De opnamen van het album worden begeleid door Will Bloomfield, die eerder heeft gewerkt met Daniel Merriweather, Joss Stone en Shakira.

Droom

Lisa: “Dat ik nu in Londen zit om eindelijk mijn eerste album op te nemen is echt een droom die uitkomt. Op het album komen tracks te staan die zeer dicht bij mij staan en helemaal bij mij passen. Ik kan niet wachten tot het album uit is en ik het met iedereen kan delen!”.

Lisa won op 9 mei de finale van X Factor 2009 waar ze het opnam tegen medefinalisten Rachel en Jamal. Een week na de finale kwam haar eerste single Hallelujah uit, een cover van Leonard Cohen.

Het nummer stond 10 weken lang op de eerste plaats in de hitlijsten en is inmiddels bekroond met dubbel platina.