AMSTERDAM – In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week Alleen Is Maar Alleen van Christiaan Hof.

Voorheen was Hof achtergrondzanger bij Alain Clark, waarmee hij tevens een producersduo vormde. Als het aan Hof ligt, komt daar verandering in. Met een album in het vooruitzicht bracht hij onlangs de single Alleen Is Maar Alleen uit.

De tekst van het liedje slaat op persoonlijke belevenissen. “Het was iets wat ik duidelijk wilde maken aan misschien mijn geliefde, of iemand anders, dat zekerheid niet alles is. De enige zekerheid die je hebt is dat als je alleen bent, je zeker weet dat je alleen bent en dat je geen rekening hoeft te houden met iemand anders.”

Het was Alain Clark die Hof aanspoorde om zelf muziek uit te brengen. “Hij kent de liedjes al veel langer, al drie jaar. Hij is ook degene geweest die me altijd heeft gestimuleerd om mijn eigen muziek te maken. Ik werd bijna verplicht om uit zijn band te gaan. En als ik dat niet deed, dan had hij me eruit gezet.”