AMSTERDAM - U2 heeft wel oren naar een speciale U2 Rock Band-game. Dit nadat ze hebben gezien hoe ontwikkelaar Harmonix The Beatles: Rock Band heeft neergezet.

Dat liet de Ierse band weten in een interview met USA Today. Vorig jaar wees de succesvolle band nog een aanbod van Harmonix af toen deze vroeg of ze enkele nummers en het uiterlijk van de band in Rock Band 2 mochten gebruiken.

“We zouden er zeker in willen verschijnen, maar we hadden destijds het gevoel dat er compromissen gemaakt moesten worden die niet naar onze zin waren”, vertelt bassist Adam Clayton. “Maar dat zou nu wel eens kunnen veranderen. Ik vind het een prachtig idee dat dit een manier is waarop mensen aan hun muziek komen."

Representatief

"De animaties van The Beatles zijn veel meer representatief voor de band. Liever dat dan dezelfde animaties die voor alle bands worden gebruikt. We wilden niet een karikatuur worden”, aldus Clayton.

Concrete plannen voor een Rock Band: U2 lijken nog niet op tafel te liggen, maar gezien de goede resultaten van The Beatles: Rock Band zou het zeer goed mogelijk zijn dat uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Harmonix op zoek zijn naar een nieuwe band voor een dergelijke game.

Kunststukje

“De verkoop heeft onze interne verwachtingen echt overtroffen”, zei CEO Philippe Dauman van mede-ontwikkelaar Viacom onlangs over de verkoop van The Beatles: Rock Band. “In de eerste week alleen al hebben we 25 procent van onze voorraad verkocht. Het is echt een kunststukje.”