AMSTERDAM - Liesbeth List komt na twaalf jaar weer met een cd met nieuw materiaal. Op 16 november verschijnt haar album Verloren en gewonnen, liet de zangeres dinsdag weten.

Voor de cd hebben veel Nederlandse artiesten speciaal voor List nummers geschreven en gecomponeerd, onder wie Frank Boeijen, Stef Bos, Freek de Jonge, Huub van der Lubbe en Boudewijn de Groot.

List vertelde dat ze de artiesten zelf heeft overgehaald mee te werken. ,,Edith Piaf belde artiesten op of ze een lied voor haar wilden schrijven. Wat Piaf kon, kan ik ook, dacht ik. Het is iets wat ik eerder in mijn carrière nooit heb gedurfd.''

De chansonnière kroop afgelopen seizoen in de huid van haar Franse collega voor 'Piaf - de musical', een voorstelling die nog ongeveer een maand te zien zal zijn.

Carré

List presenteert haar cd op 16 november in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam tijdens een benefietconcert ten bate van de Carolien Bijl Stichting. Die zet zich in voor mensen met aangeboren aangezichts- en schedelafwijkingen.

De zangeres is beschermvrouw van de stichting. Artiesten die meewerkten aan de cd, zullen er ook hun opwachting maken. Zo zal List samen met Freek de Jonge het lied Pastorale ten gehore brengen.