DEN HAAG - Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) opent zaterdag de Letters From Utopia-theatertour van Kayak. Rouvoet, die al sinds jaar en dag fan is van deze band, doet dat in theater de Koornbeurs in Franeker, meldde een woordvoerder van de symfonische rockgroep dinsdag.

Op 18 september kwam de nieuwe Kayak-cd, met dezelfde naam als de tournee, uit. Volgens de zegsman is die goed ontvangen.

''Sommige media repten onlangs over het definitief uiteengaan van de band. Dat is echter niet de bedoeling. Wat wel gaat veranderen, is dat Kayak niet ieder jaar meer met een cd en aansluitende theatertour gaat komen. De afgelopen jaren waren wat dat betreft zeer intensief'', aldus de woordvoerder.

Onderbreking

Letters From Utopia is het vijftiende studioalbum van Kayak. De rockband werd in 1972 opgericht door toetsenist Ton Scherpenzeel en drummer Pim Koopman. In 2000 kwam de groep, na een onderbreking van achttien jaar, terug.

De band kende vele bezettingswisselingen, maar de huidige formatie met leadvocalisten Cindy Oudshoorn en Edward Reekers is inmiddels al vier jaar ongewijzigd. Vorig jaar vierde Kayak haar 35-jarig jubileum met het uitbrengen van een live dvd/cd-box.