AMSTERDAM - De Engelse indie-soulband The Heavy streeft ernaar om de viezigheid in de muziek terug te brengen. Voor het tweede album The House That Dirt Built is de band de studio ingegaan met producer Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys) om een zo 'vies' mogelijk album te maken.

“Mijn definitie van viezigheid is dat de dingen in het moment moeten gebeuren. Zo heb ik bijvoorbeeld voor dit album stukjes ingezongen op mijn telefoon. De microfoons vandaag de dag klinken gewoon te helder”, zegt zanger Kelvin Swaby lachend.

The Heavy begon oorspronkelijk als een tweemansformatie bestaande uit Swaby en gitarist Dan Taylor. Ze werkten al wel samen met andere muzikanten maar The House That Dirt Built is het eerste album dat als band is opgenomen.

“Ik heb het idee dat we nu een fijne werkvorm hebben ontdekt. De nummers ontstaan nog wel op verschillende manieren maar Dan en ik letten er goed op dat alles zo klinkt als het moet klinken. We hebben echt hart voor de zaak, dat moet ook wel want het is immers ons kindje.”