BRUSSEL - De Europese Commissie en muziekzender MTV hebben The Backstreet Boys ingeschakeld in hun gemeenschappelijke campagne voor de strijd tegen klimaatverandering.

De Amerikaanse boysband zal op de openingsdag van de internationale klimaatconferentie in Kopenhagen een optreden verzorgen in de Deense hoofdstad.

Met de campagne Play to Stop - Europe for Climate willen de twee initiatiefnemers de Europese jongeren waarschuwen voor de gevaren van klimaatverandering en hun de waarde van een sterk internationaal akkoord duidelijk maken.

Eerder speelden de Amerikaanse popster Moby en de Britse band Editors concerten in Europese hoofdsteden in het kader van de campagne.

Kopenhagen

The Backstreet Boys mogen het slotakkoord verzorgen. Zij spelen op 7 december een show in Kopenhagen, op de dag dat de internationale klimaatconferentie in die stad van start gaat.

Tijdens die conferentie moet de internationale gemeenschap op zoek naar een opvolger voor het procotol van Kyoto, dat in 2012 verstrijkt.

De Europese Unie heeft reeds toegezegd om de uitstoot van CO2 met 20 procent te verminderen tegen 2020. Europa wil zich ook verbinden aan een reductie met 30 procent, indien de Verenigde Staten en andere partners gelijkaardige inspanningen verrichten.