BRUSSEL - Josje Huisman (23) mag zich de nieuwe zangeres van K3 noemen. De danseres en zangeres uit Amsterdam won zaterdagavond de finale van de tv-talentenjacht K2 zoekt K3.

Daarmee is de Vlaamse meidengroep weer compleet.

De K3-zangeressen Kristel Verbeke en de zwangere Karen Damen kozen zelf hun nieuwe blonde collega uit, die ook de favoriet was van de vakjury en de kijkers.

Voor de overige finalisten Noa Tamara Opdebeeck (24) uit Antwerpen en Madelon van der Poel uit Tilburg is het K3-avontuur voorbij.

Van der Poel

In Studio 3 bij Brussel viel de beslissing wie zangeres Kathleen Aerts opvolgt in de populaire Vlaamse meidengroep K3.

Nadat de jury en het publiek als eerste Madelon van der Poel hadden weggestuurd, ging de eindstrijd nog tussen de Nederlandse Josje en de Vlaamse Noa.

De K3-zangeressen moesten zelf de knoop doorhakken. Kristel: ''De afgelopen weken hebben we natuurlijk heel veel gediscussieerd en steeds kwam de naam van Josje boven. We hebben voor haar gekozen, omdat ze professioneel is en lief. Ze heeft ons hart gestolen en we hebben ons hart gevolgd en onze intuïtie bij de uiteindelijke keuze. Josje is een meisje dat van K2 weer K3 kan maken.''

Jongste kandidaat

Josje Huisman was de jongste kandidaat van de tv-talentenjacht. Ze studeerde vorig jaar af aan de Dansacademie Noord-Nederland (Lucia Marthas) in Groningen.

Ze danste onder meer bij de Toppers in de Amsterdamse Arena. ''Ik was helemaal van mijn apropos en was sprakeloos'', zei de winnares na afloop van de show.

Muzikale opdrachten

De drie finalisten kregen zaterdag tijdens de live-uitzending van SBS6 en de Vlaamse zender VTM een aantal muzikale opdrachten die ze zowel afzonderlijk als met zijn drieën en samen met Karen en Kristel uitvoerden.

Madelon van der Poel viel als eerste af. De musicalactrice (Anatevka, Grease, Fame) reageerde sportief op haar verlies: ''Het blijft moeilijk, maar het is een wedstrijd en er kan maar eentje winnen. Ik gun het Josje ook van harte, want zij is supergoed''.

Première

K3 gaat in de nieuwe samenstelling meteen aan de bak. Al op 10 oktober is in Antwerpen de première van de nieuwe K3-show, die van 16 oktober tot en met 20 december te zien is in Enschede, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Zwolle.