AMSTERDAM - Het North Sea Jazz Festival gaat naar Curaçao. De eerste editie van Curaçao North Sea Jazz Festival staat gepland voor september 2010. Drie partijen, waaronder Mojo Concerts, tekenden woensdag op het Caribische eiland een overeenkomst om dat mogelijk te maken.

De afspraak geldt voor drie jaar.

De organisatie is nog bezig met het boeken van artiesten en het zoeken van locaties. Het is de bedoeling internationale namen - op het gebied van jazz, funk, soul, latin, salsa en r&b - aan te trekken.

De drie partijen (naast Mojo de stichting Fundashion Bon Intenshon van zakenman Gregory Elias en de Curaçao Tourism Board) willen een festival voor zowel de plaatselijke bevolking als toeristen.

Elias wil met het muziekproject ''Curaçao nogmaals in Nederland in een goed daglicht plaatsen''. Directeur Jan Willem Luyken van het North Sea Jazz Festival is trots op de samenwerking.

Eer

''Om op dit prachtige eiland een Caribische editie van ons festival te mogen organiseren is voor ons een grote eer.'' Hij voorziet een ''prachtig muziekevenement met internationale allure''.

Eerder organiseerde Mojo samen met plaatselijke partners een NSJ-editie in het Zuidafrikaanse Kaapstad.