AMSTERDAM – In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week Because Of You van Skunk Anansie.

Smashes and Trashes is het nieuwe 'Greatest Hits' album van Skunk Anansie dat een nieuw tijdperk moet inluiden na de breuk in 2001. Op deze comebackplaat prijken ook een drietal nieuwe nummers waaronder Because Of You.

“Het kwam tot stand toen mijn relatie uitging met iemand waar ik echt voor was gevallen. Iedereen dacht toen dat ik het te leuk vond om single te zijn en dat ik nooit meer verliefd zou worden”, vertelt leadzangeres Skin van de vierkoppige Britrock-formatie.

De nieuwe single zegt veel over het vertrouwen dat Skin heeft in de liefde. “Het hele idee is dat als je eenmaal verliefd bent, iemand het uiteindelijk wel weer kapot maakt. Because of you I feel nothing.”

In de videoclip is volgens Skin geprobeerd de tragiek van de liefde te visualiseren. “In de clip zie je een vogeltje dat verliefd is op een ballon. Samen vliegen ze ten hemel. Als het vogeltje eindelijk de ballon kust, prikt het beestje het stuk met z'n snavel.”

Smashes and Trashes verschijnt in november 2009.