AMSTERDAM - Fans van de zeskoppige symfonische metalband Lacuna Coil zijn niet allemaal even enthousiast over het nieuwe album Shallow Life. De band is met het vijfde album wel weer een stap verder beaamt zanger Andrea Ferro.

“We zijn niet het type band dat zichzelf steeds kan herhalen. We proberen elke keer iets anders te doen om het interessant te houden. Ook voor ons, niet alleen voor de luisteraar.”

Ferro weet dat je met deze aanpak fans kan winnen, maar ook kan verliezen. “Maar we weten ook dat als we dit niet zouden doen we onszelf kwijtraken.”

Don Gilmore, die al eerder heeft gewerkt met Linkin Park en Good Charlotte, had voor dit album de productie in handen.

Cliché

Lacuna Coil wilde uit hun eigen cliché stappen. Shallow Life heeft dan ook niet echt een typische gothic-, metal- of rockstijl.

“We zijn altijd in dat hokje geplaatst. Ik denk dat we gedeeltelijk bij deze stijlen horen, maar we zijn zeker meer dan dat. We willen eigenlijk gewoon een allround rockband zijn.”

Met dit album trekt Lacuna Coil een veel breder publiek aan. Ferro merkt dit al tijdens de shows. “We hebben nu veel meer jonge mensen in het publiek dan vroeger. Dat betekent dat we in staat zijn om op een bepaalde manier verfrissend te zijn.”