HILVERSUM - Dj Armin van Buuren gaat zaterdag in New York optreden voor een gezelschap met daarin onder anderen prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Die zijn deze week in de Amerikaanse stad om te vieren dat de Nederlanders vierhonderd jaar geleden New York hebben gesticht.

Zaterdagmiddag is een feest waar de wereldberoemde dj zijn opwachting zal maken tussen 14.00 en 17.00 uur. Dat zei hij woensdag in de uitzending van Ruud de Wild op radiostation Q-music.

Máxima

Volgens Van Buuren had hij onlangs een goed contact met prinses Máxima. Of zij heeft geregeld dat de plaatjesdraaier acte de presence kan geven op het feest, is hem niet helemaal duidelijk, beweerde hij in de radiouitzending.

Wel gaf hij prijs dat het verzoek ''door het Koninklijk Huis'' is gedaan. Van Buuren was dermate gecharmeerd van de uitnodiging dat hij toehapte en daardoor zes dagen voor zijn huwelijk nog een klus heeft in The Big Apple.

Volgens het management van de beroemde Leidse dj zullen de prins en prinses Van Buuren officieel aankondigen voor zijn drie uur durende set tijdens het New Island Festival in de haven van New York.