AMSTERDAM - Alice in Chains speelt op donderdag 19 november in 013 in Tilburg.

Samen met Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden was de band uit Seattle in de jaren ’90 een van de belangrijkste en meest invloedrijke exponten van de grungerock.

Opgericht in 1986 door gitarist Jerry Cantrell en zanger Layne Staley sleept de band al snel een platendeal in de wacht. De mix van heavy metal en bluesy rock met fraaie akoestische ondertonen levert succesvolle platen op als Dirt en Jar Of Flies.

De heroineverslaving van Staley zorgt ervoor dat Alice in Chains na een titelloos album in 1995 grotendeels tot stilstand komt. Een MTV Unplugged sessie in 1996 behoort tot een van de laatste optredens die de band doet.

Overdosis

Staley overlijdt in 2002 aan een drugsoverdosis en het doek voor Alice In Chains lijkt definitief te zijn gevallen.

In 2005 zet Cantrell de band weer op de rails. Met nieuwe zanger William Duvall wordt er volop live gespeeld en ligt er ondertussen ook een nieuw album - Black Gives Way To Blue - klaar. Het eerste nieuwe studioalbum in maar liefst 14 jaar zal verschijnen op 29 september.

Alice in Chains speelde vorig maand nog in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. De voorverkoop voor het optreden begint op 12 september om 10.00 uur. Kaarten kosten 30 euro.