AMSTERDAM - Nick Cave geeft dit jaar een exclusief optreden in Nederland. Op 14 oktober staat de Australische artiest in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Anders dan men gewend is, zal Nick Cave niet alleen muziek ten gehore brengen, maar ook voorlezen uit zijn nieuwe roman.

De voorverkoop van het optreden start woensdagochtend 9 september om 09:00 uur. ‘De dood van Bunny Munro’ is de tweede roman van Nick Cave.

Het boek is kort geleden uitgebracht en verhaalt over de drankzuchtige en seksverslaafde handelsreiziger Bunny Munro die, na de zelfmoord van zijn vrouw, de zorg van zijn 9-jarig zoontje op zich moet nemen en begint aan een zwalkende roadtrip langs zuidkust van Engeland.

Strandhuisje

Irvine Welsh (o.a. Trainspotting): ‘Stop Cormac McCarthy, Franz Kafka en Benny Hill samen in een strandhuisje en die zouden wel eens aan kunnen komen zetten met Bunny Munro’.

Nick Cave werd bekend als frontman van ‘The Birthday Party’, verkreeg meer commercieel succes met ‘zijn’ ‘Bad Seeds’ en startte in 2007 zijn nieuwe project ‘Grinderman’.

Het laatste album van ‘ Nick Cave and the Bad Seeds’ is het uit 2008 afkomstige ‘Dig, Lazarus, Dig!!!’ dat wereldwijd een groot verkoopsucces was. Nick Cave werkte samen met o.a. PJ Harvey,en Kylie Minogue en schreef ook filmmuziek, gedichten en een eerdere roman.