AMSTERDAM - Zangeres en gitariste Elle Bandita wil bij de opnames van haar nieuwe plaat haar liveband bij het proces gaan betrekken. Het album Love Juice uit 2005 en het meest recente album Queen of Fools schreef ze daarentegen helemaal zelf.

"Ik wil dat mijn muzikanten een onderdeel ziijn van de plaat. En ik wil ook weer gaan schrijven met bijvoorbeeld Torre van De Staat en andere mensen. Gewoon collaboreren.”

Elle Bandita (Ryanne van Dorst) maakt een mix van gitaarrock en elektronische muziek. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van toeren door Nederland. Tijdens haar shows geeft ze zich helemaal over tijdens haar energieke optredens. Tot het letterlijk haar strot uitkomt.

"Omdat er zoveel publiek staat wil ik echt vanuit mijn hele lichaam de achterste rijen bereiken. Daardoor geef ik meer dan dat ik eigenlijk zou kunnen. Dan zit er zoveel spanning op me dat ik ga kokhalzen.”

Doordat Elle nog nooit zangles heeft gehad ademt ze verkeerd.

“Ik kan technisch gezien niet goed zingen, dus misschien moet ik maar op zangles of logopedie. Door mijn foute ademhaling worden mijn lurven en mijn kladden heel erg gespannen en dan ga ik kokhalzen.”