TOKIO – New Cool Collective is in Japan aangekomen voor zijn eerste optredens in dat land ooit. Voor NU.nl houdt de band een blog bij.

Dit wordt een heftige dag. New Cool Collective speelt vandaag twee gigs en het kwartet van Benjamin Herman (met 3 NCC leden) speelt nog een extra concert.

Om 9.00 uur is het tijd voor traditioneel Japans ontbijt. Gebakken zalm, miso soep, zure groenten, rijst en een rauw ei in geleiachtige drap. Benjamin, Anton, Joost en bassist Kasper Kalf spelen al om 12.00 uur op het plein bij Tokyo Jazz.

Beetje vroeg zou je zeggen, maar het plein staat al vol en de mensen zijn razend enthousiast. Om 13.00 is het de beurt aan NCC; David, Jos, Leslie en Frank (sinds vandaag Frankie-san) voegen zich bij de rest en er wordt weer geknald. Het gaat bijna net zo loos als gisteren avond; niet slecht voor een zondagochtendconcert.

Handtekeningen

Na de gig weer handjes schudden, handtekeningen zetten, Benjamin doet een interview voor radio 6 en dan snel naar de Blue Note club om te soundchecken. Het warme welkom in overweldigend. We worden behandeld als sterren; het eten is heerlijk, de drank onbeperkt, het personeel superaardig.

Ze hebben een speciale cocktail voor ons gemaakt (Heineken oud-bruin met Havana Club limon) en ons wordt gevraagd om een naam voor dit drankje te bedenken. We komen uit op Mr. Sulu, naar de Japanse luitenant uit Star Trek. Helaas heeft niemand enig idee waar we het over hebben; blijkbaar is Star Trek niet zo populair hier.

Beesten

Dan het optreden. Om kort te gaan; het was helemaal te gek. We spelen als beesten en het publiek gaat volledig uit de plaat. Wat een energie en dat voor een zaal vol zittende mensen. Dat is wel anders dan we gewend zijn; thuis spelen we het liefst in clubs waar iedereen staat en kan dansen.

Gelukkig staat de tent al snel volledig op z’n kop en voelt het alsof we in een heftige popzaal staan. Wat is dit een leuk land om te spelen!

Georganiseerd

Na afloop weer signeren. Dit keer worden we op een rij geplaatst achter tafeltjes en de cd-kopers worden keurig langs ons geloodst om een krabbeltje op zijn / haar nieuwe aankoop te krijgen. Georganiseerd tot in het extreme. Iedereen is vriendelijk en aardig en we voelen ons meer dan welkom.

De avond is nog jong; tijd om Tokio in te gaan. Morgen geen optredens, slechts een fotoshoot met de hele band en verder een beetje relaxen, lekker eten en misschien een klein saketje.