TOKIO – New Cool Collective is in Tokio aangekomen voor zijn eerste optredens in de Japanse hoofdstad ooit. Voor NU.nl houdt de band een blog bij.

Na een lange reis en een turbulente eerste avond in Tokio is het vandaag zover; New Cool Collective gaat spelen. Dat is waar we voor gekomen zijn. Toeren met NCC lijkt in veel opzichten op een schoolreisje voor volwassenen, maar een gig is een gig en elke gig is belangrijk.

We spelen vandaag op Tokyo Jazz, een jaarlijks terugkerend evenement. Ons podium bevindt zich op een plein naast de grote hal ‘A’, waar nog grotere sterren spelen, zoals George Clinton en John Scofield. Het plein is gratis toegankelijk en staat bomvol.

Best spannend: ons eerste optreden in Japan ooit. Wat als ze ons helemaal niet leuk vinden hier? Al snel blijkt dat het wel goed zit.

Scherp

De band is scherp; alle katers zijn net op tijd weg. Benjamin, Anton en Joost waren al goed warm na een onwijs leuk optreden van Benjamin’s kwartet (eerder vandaag op hetzelfde podium). Vanaf de eerste noot vol gas en de Japanners gaan meteen vol gas mee.

Dit is waarvoor we hier zijn. Blije gezichten en dansende mensen. Na het spelen nog honderd handen schudden, met mensen op de foto en een eindeloze signeersessie.
En dan moet er gegeten worden.

Sake

In het publiek was een oude bekende; de Japanse chef-kok Take kennen we uit Amsterdam. Hij neemt ons mee naar een traditioneel eethuis. Schoenen uit, sake open.

Morgen twee optredens; ’s middags op hetzelfde plein en ’s avonds in de Blue Note club. Hopelijk zijn de katers weer op tijd verdwenen en zijn de mensen net zo leuk als vandaag.