AMSTERDAM - Het Britse duo Simian Mobile Disco hoopt met het onlangs verschenen album Temporary Pleasure een waardige opvolger te hebben voor het goed ontvangen debuut Attack Decay Sustain Release uit 2007.

De plaat is vooral tot stand gekomen door veel afleiding.

Maar dat is geen slechte zaak beamen de muzikanten Jas Shaw en James Ford. “Ik denk dat we goed zijn in afgeleid raken als we ergens mee bezig zijn.

Als we midden in een productie zitten en we horen iets dat interessanter en beter klinkt, dan volgen we dat pad. Vaak eindigen we ergens mijlenver van ons oorspronkelijke idee”, aldus Shaw.

Zijn collega Ford vervolgt: “De nieuwe plaat (Temporary Pleasure) is een voorbeeld daarvan, want we begonnen met het idee om een technoplaat te maken of een soort Kitsuné (Frans dance-label) disco album.

"Toen we eenmaal veel vocalen hadden opgenomen, hebben we het album zo gemaakt dat het meer echte liedjes zijn dan normaal gesproken bij ons het geval is.

Vanuit onze productieachtergrond denken we dat een traditioneel album beter werkt dan een verzameling van dance-nummers van tien minuten.”