AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand komt en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week de Nederlandse rapper en producer Remon Stotijn, beter bekend als Postman, met het nummer Kills Me.

Het nummer is afkomstig van het nieuwe album dat ook de naam Postman draagt.

Kills Me gaat over zangeres Anouk, zijn ex-vrouw. “Het moest er uit, zoiets valt gewoon. Ik stond onder de douche en het refrein zat in mijn hoofd, vervolgens rolde de rest er vanzelf uit”, verklaart Stotijn.

Met zijn eerdere werk probeerde Postman vaak een politieke boodschap over te brengen. Nu heeft hij echter een balans gevonden tussen persoonlijke en maatschappelijke teksten. “Bepaalde dingen blijven natuurlijk wel tussen mij en m'n ex.”

Na de scheiding vertrok Stotijn naar New York om te werken aan het nieuwe album. “Zij had waarschijnlijk verwacht dat ik er een paar weekjes tussenuit moest en dat we daarna weer samen verder konden met de kinderen.”

Uiteindelijk zat hij er veel langer. “Die tijd had ik nodig voor mezelf. Ik was niet alleen de liefde in Anouk verloren, maar ook in mezelf.”

Sprong

“Het was voor mij een sprong in het diepe en die sprong duurde acht jaar. Het is niet zo dat die acht jaar niks betekenen, daar zou ik mijn kinderen mee beledigen, maar het is jammer dat er van onze vriendschap niets meer over is.”

“Als je goede vrienden bent dan moet je elkaar niet belazeren, of dingen teniet doen. Ik wou weg, ik ben weggegaan. Dat is het, “it just kills me” dat de dingen zo zijn gelopen en daarmee klaar.”

“Mensen scheiden, dat gebeurt nu eenmaal. Ik kan je heel veel verhalen vertellen over wat er allemaal gebeurd is, maar dat is niet nodig, dat is tussen ons.”

“Maar vooral uit respect voor de kleintjes. Dat is het enige waar ik nu nog om geef. We hebben al gefaald als ouders door hoe alles is gelopen, maar tussen ons moet het gewoon stil zijn.”

Het nieuwe album van Postman verschijnt op 11 september.