AMSTERDAM - Na zeven jaar is het eindelijk zover. Tijdens de tv-show Good Morning America klauterde Whitney Houston woensdag op het podium om een concert te geven voor vijfduizend mensen in Central Park.

De zangeres verscheen zeven jaar geleden voor het laatst op de buis. Vijf jaar terug klom de zangeres voor het laatst op de planken voor een liveconcert.

"Ik ben overdonderd", zei Houston, na haar openingsnummer 'Million Dollar Bill', dat Alicia Keys voor haar schreef. Het concert was doordrenkt van de liefde voor haar familie.

Zo bracht Houston een ode aan haar moeder met haar nieuwe nummer 'I look for you', dat ook te horen is op haar nieuwe album. Ook sleepte Houston haar 16-jarige dochter Bobbi Kristina op het podium om een nummer met haar mee te zingen.

Na vier nummers was de 46-jarige zangeres compleet buiten adem. Desondanks wist ze zich door het korte interview heen te worstelen.

De ster liet weten dat ze door de moeilijke tijd is gekomen dankzij 'vrienden en familie die mij altijd hebben gesteund'. Ook roemde ze 'de hulp van bovenaf'. Verder voegde ze eraan toe dat fans zich geen zorgen meer hoeven te maken over haar drugsgebruik.

De emotionele comeback ging haar niet in de koude kleren zitten. Na vier nummers haakte de ster af. "Het spijt me, ik heb teveel zitten praten vandaag. Ik moet voortaan minder praten en meer zingen."