AMSTERDAM – Na een aantal jaar van solowerk, schrijft Sarah Bettens nu weer aan een album voor K's Choice. Voor haarzelf en de andere bandleden is dit absoluut geen verrassing.

“We hebben altijd geweten dat we dat gingen doen, het was alleen een kwestie van tijd”, zegt Sarah Bettens.

Op dit moment rondt Sarah nog een aantal dingen voor haar soloproject af en ze verwacht voor het einde van dit jaar de studio in te gaan met haar broer Gert van K's Choice.

De vrijheid als soloartiest heeft haar veel geleerd, maar ze ziet ze er ook naar uit om weer aan de slag te gaan met de band. “Er is iets dat wij samen doen dat we niet alleen kunnen.”

In 2008 startte Sarah met een theatertoer in het kader van haar soloalbum “Never Say Goodbye”.

Deze toer gaf haar de ruimte om bepaalde dingen uit te proberen waar zij bij K's Choice niet aan toe kwam. “Zo'n toer met alleen een pianist, is voor mij een kans om dingen te kunnen doen die vooral vocaal uitdagender zijn.”

Naast de muzikale klik die zij voelt met haar broer Gert vindt Sarah het ook belangrijk om zich te omringen met mensen waar ze zich goed bij voelt.

Op de nieuwe plaat zal ze het in ieder geval moeten doen zonder gitarist Jan van Sichem. “Hij heeft een andere carrière gevonden”, maar verder is de bezetting van K's Choice als voorheen.