LONDEN - De dood van de voormalige gitarist van de Rolling Stones, Brian Jones, wordt opnieuw onderzocht. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt, aldus de BBC.

Brian Jones (27) werd in juli 1969 dood gevonden op de bodem van zijn eigen zwembad bij zijn huis Cotchford Farm in East Sussex.

Vanaf het begin zijn er veel speculaties over zijn dood geweest. Volgens een onderzoek was er sprake van een ongeluk. Maar geruchten over moord vanwege een ruzie bleven tot op de dag van vandaag aanhouden.

Nieuwe documenten

Volgens een woordvoerder heeft de politie documenten gekregen die verband houden met de dood van Jones en mogelijk een nieuw licht op de zaak kunnen werpen. Hij voegde eraan toe dat het nog te vroeg is of te zeggen of het onderzoek daadwerkelijk wordt heropend.

Volgens de Mail on Sunday kreeg de politie zeshonderd pagina's van onderzoeksjournalist Scott Jones (geen familie) die vier jaar met de zaak bezig is geweest.

Volgens veel getuigenverklaringen waren het Stoneslid en zijn vriend Frank Thorogood aan het vechten. Drie weken na de dood van Jones werd Thorogoods vriendin dood gevonden. Ze zou te veel hebben geweten. Thorogood overleed zelf in 1994.