AMSTERDAM - Dries Roelvink klimt volgend jaar weer op de planken van dancefestival Mystery Land. Zaterdag gaf Dries voor het eerst een optreden tijdens het festival op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

Dit optreden was volgens Dries zo'n groot succes dat hij meteen gevraagd is om ook volgend jaar een show te geven.

"Het optreden bij Mystery Land was overweldigend", vertelde Roelvink. De organisatoren zagen het optreden van de volkszanger als een soort gimmick.

"Juist door zijn zelfspot is het best een toffe dude", verklaarde Kristel Mutsters van Club Zonder Filter, een collectief dat verantwoordelijk is voor een deel van het festival.

Zenuwachtig

Dries was best zenuwachtig voor het optreden. "Het is een totaal ander publiek dan ik gewend ben en ik heb helemaal geen verstand van dance", gaf de volkszanger toe.

Desondanks werd hij met open armen ontvangen. "Ik werd op de schouders van het publiek rondgedragen."

Speciaal voor het optreden had de producer van de artiest een dancemix gemaakt van het nummer 'Geen Crisis, waar Dries is'. Dit viel in goede aarde bij het publiek, maar zelf moest Dries er 'behoorlijk aan wennen'.

Stutterheim

Dries stond samen met ID&T-voorman Duncan Stutterheim achter de draaitafels. Dries bleef niet achter de knoppen, maar sprong uit enthousiasme op de draaitafel en zong daar zijn nummers. Eigenlijk zou de zanger zijn debuut maken als dj, maar daar is het kennelijk niet van gekomen.

Dries had wel een kleine kanttekening bij zijn positieve ervaring. Normaal zit de zanger naar eigen zeggen in de 'alcoholsferen'.

Bij dit uitverkochte dancefestival dat zestigduizend bezoekers trok, zag de zanger toch vooral tekenen van drugsgebruik. "Als oude man van 50 vroeg ik me af hoe zo'n grote massa al volledig uit zijn dak kan gaan om drie uur in de middag."