HAARLEMMERMEER - Voor de zestiende keer verzamelen tienduizenden danceliefhebbers zich zaterdag op het festival Mystery Land.

Meer dan 150 dj's, vj's, muzikanten en straattheatergroepen tonen op een van de ruim twintig podia op het festivalterrein in Haarlemmermeer hun kunsten. ID&T, de organisator van Mystery Land, rekent op 60.000 bezoekers.

De kaarten voor het evenement gingen volgens de organisatie dit jaar sneller dan ooit over de toonbank. Tien weken voor aanvang waren alle tickets uitverkocht.

Van 11.00 tot 23.00 uur draaien house-, techno-, electro- en dance-dj's hun platen op de uitbundig versierde podia en in tenten.

Roelvink

Op het programma staan onder anderen Isis, Benny Rodrigues, Fedde le Grand, Speedy J, Vive la Fete, Michel de Hey, Joost van Bellen en Lucien Foort.

Ook volkszanger Dries Roelvink komt langs. Hij debuteert als mc tijdens de dj-set van ID&T-voorman Duncan Stutterheim.

Mystery Land is naar eigen zeggen het oudste dancefestival van Nederland. Na een aantal jaar rondzwerven via Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Bussloo en Lelystad heeft het evenement inmiddels al zeven jaar een vaste stek op het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer.