AMSTERDAM - Gitarist Kevin Storm van de band Cardamon brengt binnenkort zijn project The Comeback uit. Een stripverhaal dat begeleid wordt door een conceptalbum met gastmuzikanten van metalbands zoals After Forever en Stream of Passion.

"Het idee is ongeveer een jaar geleden ontstaan, tijdens de zomervakantie. Ik gaf namelijk les op een basisschool dus ik had veel tijd over om aan een groot project te werken”, legt Storm uit.

“Ik hou van muziek en van strips, dus het idee lag voor mij voor de hand.”

Het verhaal gaat over een muzikant die in een diepe coma raakt en hij moet zich in zijn onderbewustzijn hervinden. Daarmee is het direct een metafoor voor Storm zijn eigen zoektocht. “Ook ik probeer te ontdekken waarom mijn passie bij muziek ligt.”

Gastmuzikanten

De ideeën voor nummers lagen klaar, waarna andere artiesten hun partijen inspeelden. Bij het project zijn dertien gastmuzikanten betrokken.

“Daar ben ik best trots op, dat ik een groep mensen heb gevonden die nog steeds om muziek geeft. Het klinkt misschien sentimenteel, maar iedereen die mee heeft geholpen deed het uit liefde voor de muziek en de wil om iemand anders te helpen.”

Complimenten

Veel van de gastartiesten die meewerkten aan het project hoorden het eindresultaat pas tijdens een luistersessie die Storm na de opnames organiseerde. “Ik kreeg veel complimenten, daar ben ik blij mee.”

Momenteel is Storm druk bezig met het vinden van een distributeur. Ook is hij aan het bedenken of hij er een live act van wil maken.