AMSTERDAM - Pharrell Williams en Justin Timberlake gaan een nieuwe versie maken van enkele nummers van rockband Kings of Leon. Nathan Followill, de drummer van de band, vertelde aan het Amerikaanse tijdschrift Billboard dat de muzikanten samen de studio in zijn gedoken.

Williams en Timberlake hadden op eigen initiatief de nummers van Kings of Leon onder handen genomen.

Dit viel zo goed in de smaak bij de band dat ze besloten een heel album op te gaan nemen, waarin ook andere artiesten de nummers in een nieuw jasje steken. Zo zijn Mark Ronson, Lykke Li en Linkin Park te horen op het nieuwe album.

"We waren verbaasd dat Pharrell Williams en Justin Timberlake met onze nummers aan de slag wilden, voordat wij zelf de kans hadden om het te vragen", liet de drummer weten.

"Het is geweldig als zulke creatieve artiesten met onze muziek aan de slag gaan", jubelde Followill.

Ban

Meerdere Amerikaanse sterren zijn in de ban van de rockers geraakt. Tijdens een concert van afgelopen zaterdag in Los Angeles stonden sterren als Jessica Biel, Orlando Bloom, Anna Faris en Miley Cyrus in het publiek.

De komende maanden gaan de artiesten aan de slag met het nieuwe album. Wanneer de cd uitkomt en onder welke naam is nog niet bekend. Ook komen de muzikanten uit Nashville met een live dvd.

De in 2000 opgerichte band bestaat uit de drie domineeszonen Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew Followill. Ze zijn vooral bekend van nummers als Sex on Fire en Use Somebody.