AMSTERDAM - Zanger Dries Roelvink treedt zaterdag samen met ID&T-voorman Duncan Stutterheim op het dancefestival Mystery Land op. Dat bevestigde de manager van Roelvink woensdag.

Op het podium van de zogenoemde Club Zonder Filter draait Stutterheim onder de naam DJ Duncan S tussen 16.00 en 17.00 uur technoplaten.

Roelvink is gevraagd met Stutterheim mee te zingen en te rappen ''voor zover hij dat kan'', aldus manager Jan Dirk Vis.

Vis probeert voor zaterdag nog een remix te laten maken van de nieuwe single van de volkszanger 'Geen crisis waar Dries is'.

''Club Zonder Filter heeft eindelijk MC Dries Roelvink gestrikt. Hij zal debuteren op Mystery Land tijdens de set van Duncan S'', aldus de organisatie die Roelvink uitnodigde voor dit muzikale uitstapje.

Tennisser

De zanger lijkt nog weinig besef te hebben van wat hem boven het hoofd hangt. ''Duncan Stutterheim. Is dat een tennisser?'', aldus Roelvink tegen zijn manager.

Roelvink stemde in 2008 op de Club Zonder Filter in de verkiezing om de titel Nachtburgemeester van Amsterdam.

Om hem voor zijn stem te bedanken, heeft het collectief hem uitgenodigd op hun feestje op Mystery Land.

Mystery Land

Het dancefestival heeft zaterdag voor de zestiende keer plaats. Meer dan 150 acts vertonen hun kunsten op een van de ruim twintig podia op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer. De organisatie kan jaarlijks rekenen op 60.000 bezoekers.

Stutterheim is bekend als directeur van het bedrijf ID&T, dat dancefeesten als Sensation en Mystery Land organiseert.