LOS ANGELES - Zanger Jim Lindberg van de Amerikaanse punkband Pennywise, verlaat na ruim twintig jaar de groep. Dat maakte hij op de website van de band bekend. Lindberg was sinds het begin van Pennywise, in 1988, de frontman.

Het vertrek van Lindberg betekent niet het einde van de band. De drie overgebleven bandleden blijven bij elkaar en gaan per direct op zoek naar een nieuwe zanger.

Pennywise is vooral bekend van het nummer Bro Hymn, dat in sportstadions over de hele wereld wordt gedraaid bij een doelpunt. In Nederland gebruikt onder meer voetbalclub Vitesse het nummer. Vorig jaar bracht de band zijn meest recente album, Reason to Believe, uit.

''Pennywise is voor ons en een heleboel anderen een manier van leven geworden. Wij voelen dat we nog niet klaar zijn met het overbrengen van onze boodschap aan de fans'', aldus de overgebleven drie leden.

Lindberg: ''Na twintig jaar, negen albums en duizenden shows over de hele wereld is er een einde gekomen aan mijn tijd bij Pennywise. Het was een fantastische ervaring om de zanger van deze band te zijn.''