AMSTERDAM - TLC laat zich na zes jaar weer zien. Het Amerikaanse tijdschrift People meldt dat de twee overgebleven zangeressen van TLC weer het podium opklimmen voor een benefietconcert dat Justin Timberlake organiseert.

TLC werd zeven jaar geleden ruw uit elkaar gescheurd. De band bestond uit Tionne 'T-Boz' Watkins, Rozonda 'Chilli' Thomas en Lisa 'Left Eye' Lopes. Lopes kwam om bij een auto-ongeluk in 2002.

Sinds haar dood hebben de twee andere bandleden nog eenmaal als TLC op het podium gestaan. Dat was in 2003, het concert werd door iedereen beschouwd als het laatste optreden.

Het paar heeft later aan een realityshow R U the Girl? meegedaan. In deze show waren ze op zoek naar een muzikale partner.

Geen vervanger

Het duo zocht naar eigen zeggen geen vervanger voor hun overleden bandlid, maar iemand waar ze af en toe mee zouden kunnen werken. Uiteindelijk heeft TLC geen nieuw materiaal meer uitgebracht.

De opbrengst van het concert komt ten goede aan het Shriners ziekenhuis voor kinderen. Ook Alicia Keys, Ciara en Taylor Swift geven een show weg.

Golfwedstrijd

Het concert wordt tegelijkertijd gehouden met een golfwedstrijd die van 12 tot en met 18 oktober duurt.

TLC was een van de meest succesvolle Amerikaanse meidengroepen van de jaren negentig. Het grote succes buiten de Verenigde Staten kregen ze met singles als 'Waterfalls', 'No Scrubs' en 'Unpretty'.