BIDDINGHUIZEN - Het was niet de eerste Lowlands voor de bandleden van Fakkelbrigade. Typhoon stond er al drie keer, Sticks en Rico (beiden ex-Opgezwolle) vijf keer. De eerste keer met een nieuwe groep blijft altijd spannend, bekenden ze zaterdag.

''Het is nooit een gespreid bedje.''

''Als je dat gaat denken, dan ben je niet meer scherp'', verklaarde Typhoon zaterdag. Hij vormt sinds vorig jaar samen met Sticks, Rico, James en beatmaker A.R.T. Fakkelbrigade.

De Nederhopformatie uit Zwolle stond zaterdag in de Bravo-tent in Biddinghuizen. Saxofonist Benjamin Herman, die ook op het debuutalbum Colucci Era te horen is, blies een deuntje mee.

Blasé

Ervaren festivalartiesten zijn het, maar niet blasé. ''Dit optreden voelde meer als een overwinning'', vertelde Sticks.

''Bij Opgezwolle wist je dat het sowieso los ging als je bepaalde beats inzette, maar met nieuw materiaal moet je mensen meer voor je winnen. Het geeft zo'n rush als je de hele zaal mee krijgt. Dat is gewoon keihard.''

Het festivalgevoel van Lowlands is iets wat de groep wel kan waarderen.

Liefde

''Dit is liefde. Ik dacht echt 'ik zou nu even graag in het publiek willen staan', gewoon om hetzelfde te ervaren als die mensen'', aldus Typhoon.

''Als wij die hele Bravo-tent met de handen in de lucht van links naar rechts zien gaan, dan is dat gewoon met niks te vergelijken'', vult Sticks aan.

Clubshows

Fakkelbrigade heeft de komende tijd een reeks clubshows op het programma staan en hoewel de Nederhoppers een optreden op Lowlands bijzonder vinden, is een concert volgens hen ''niet minder tof''.

Rico: ''Maar dat je om 14.00 uur 's middags een hele tent knetterhard los krijgt, dat heb je niet bij een concert in een popzaal.''