AMSTERDAM - Fans van Them Crooked Vultures kregen woensdag een tweede kans hun slag te slaan voor het concert van de mysterieuze superband woensdagavond in de Melkweg.

Om 15.30 uur ging de kassa van de Melkweg in Amsterdam weer open voor de verkoop van de laatste circa honderd kaarten.

Dinsdag gingen vanaf 18.00 uur zo'n 1400 kaarten over de toonbank. Hoewel dinsdagavond kort na de start van de kaartverkoop al werd gemeld dat de toegangsbewijzen uitverkocht waren, was dit niet het geval, meldt een woordvoerder.

"De mensen kregen polsbandjes om en daardoor duurde het wat langer. Mensen achterin de rij zijn toen afgehaakt."

Josh Homme

De supergroep Them Crooked Vultures bestaat uit Josh Homme, zanger-gitarist van rockband Queens of the Stone Age, Dave Grohl, voormalig drummer van Nirvana en voorman van de Foo Fighters en John Paul Jones, basgitarist van de legendarische rockband Led Zeppelin.

Het bestaan van deze band werd lange tijd geheim gehouden, maar dat de artiesten werkelijk de handen ineen hebben geslagen is inmiddels wel bekend. Bijna twee weken geleden gaven ze hun eerste concert in de Verenigde Staten.

Onbekend

Al enige tijd was bekend dat er woensdag een mysteryband in de Melkweg zou komen optreden, maar om welke band het ging bleef lang onbekend.

Zelfs bij de Melkweg was dit onduidelijk, zegt de woordvoerder. "We wisten een hele lange tijd zelf niet om wie het ging."

Geheimtaal

Dit weekeinde meldden echter verschillende media dat het om Them Crooked Vultures ging. "Op hun website was in een soort geheimtaal gezet dat ze zouden optreden in de Melkweg. Zo wilden ze ervoor zorgen dat de echte liefhebbers de meeste kans zouden maken op een kaartje."

De Melkweg zelf maakte dinsdagavond pas officieel bekend dat het om de supergroep gaat. "Met de verkoop van het eerste kaartje, waar de naam van de band op staat."

Ongebruikelijk

Het is heel ongebruikelijk dat niet van tevoren wordt bekendgemaakt welke band een optreden gaat verzorgen, vindt ook de woordvoerder van de Melkweg.

"Maar het management en de band wilden dit graag en wij vonden het leuk hier aan mee te werken." Ook de muziek die het drietal maakt is nog onbekend: er is nog geen enkel nummer uitgebracht.

Lowlands

Them Crooked Vultures treedt dit weekeinde ook op Lowlands op. Dat is althans het hardnekkige gerucht dat de ronde doet. Een officiële bevestiging is hierover echter nog altijd niet afgegeven.