AMSTERDAM - De kaarten voor het concert dat de nieuwe superband van rockgrootheden Josh Homme (Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) en John Paul Jones (Led Zeppelin) woensdagavond in de Melkweg geeft, zijn bijna uitverkocht.

Dat liet een woordvoerder van de Amsterdamse poptempel dinsdag weten.

Tickets voor het concert zijn alleen bij de kassa van de zaal te koop en bezoekers krijgen slechts één kaart per persoon mee. De kaartverkoop begon dinsdagmiddag om 18.00 uur.

Teleurstellen

De Melkweg biedt ruimte aan 1500 bezoekers en volgens de woordvoerder stonden er vlak voor aanvang van de verkoop aanzienlijk meer mensen in de rij voor de deur.

''Ik ben bang dat we mensen moeten gaan teleurstellen.''

Geruchten

De geruchten en aanwijzingen dat de nieuwe band Them Crooked Vultures schuil zou gaan achter het mysterieuze nummer 8436 2766533 88588737 op het programma van de Melkweg, werden de afgelopen dagen steeds sterker, maar de honderden mensen die dinsdag vanaf vroeg in de middag in een lange rij voor de kassa van het poppodium stonden, wisten niets zeker.

De woordvoerder van de Melkweg heeft inmiddels de komst van de band naar Amsterdam bevestigd.

Aan de kassa is men verplicht zich te legitimeren en het is absoluut verboden audio- en videoapparatuur mee naar het optreden te nemen.

Eer

De Melkweg vindt het een grote eer dat de band, die begin augustus voor het eerst optrad, voor de zaal in Amsterdam kiest. ''De relatie met Josh Homme gaat terug tot Kyuss, hij is een graag geziene gast hier.''

''Het is duidelijk dat ze het niet om het geld doen, dan hadden ze ook de Heineken Music Hall kunnen boeken. "

Liefhebbers

"Dit concert is voor de echte liefhebbers. Vandaar alle mysterie. De echte fans wisten de codes te kraken.''

Volgens de woordvoerder was het voor het laatst in maart 2007 dat er voor aanvang van de kaartverkoop zo'n lange rij voor de deur stond. Destijds voor een concert van de Arctic Monkeys.

Lowlands

Ook de geruchten dat Them Crooked Vultures zaterdag het popfestival Lowlands aandoet worden steeds sterker.

Een woordvoerder van het festival over die speculaties: ''Het enige wat ik daarover kan zeggen is dat er door media en bezoekers veel gespeculeerd wordt over hun komst naar Lowlands.''

Mystery concert Melkweg